Prima pagină > povestiri > Întâlnire amoroasă(I)

Întâlnire amoroasă(I)

Ce poate fi mai sexy decât un hotel de lux în centrul capitalei unei țări europene? Nimic! ar spune oamenii în vârstă îmbrăcați de costume care sar de 10000 de euro, așteptați de mașini de 10 ori mai scumpe, scunzi și grași fericiți că au mai stors niște bani dintr-o afacere încheiată recent în lobbyul hotelului.În fond, este singurul loc unde intră și ies atât de regulat, drăguțele care stau cuminți în dreapta lor și zâmbesc larg au parte doar de bijuterii și un autoturism nou.Și cam atât….

Tinere copii ale protagonistilor se invârt într-o mișcare aparent browniana în jurul lor, fiecare ocupându-se cu ”Domnilor” sau ”Stimabile”, deschizând uși, aducând răcoritoare, făcând agende pentru zielle următoare, stabilind următoarea destinație, și cine se va întâlni cu oamenii de succes ai țării.Toți aleargă aparent fără motiv,dar de fapt toți speră în același timp ca într-o bună zi, foarte bună, ei vor fi cei care se vor plimba grași, scunzi și bătrâni până la mașina care valorează acum de două ori cât apartamentul lor închiriat, în straie pe care acum nu și le pot permite nici măcar la înmormântare.

În vălmășagul de cravate, genți diplomat, pantofi cu lac întinați de praful omniprezent, și pantaloni culeși din vreun mall, de desprinde o siluetă stinsă, tăcută, mereu atentă

Este un bărbat cu geanta STAS diplomat, păr negru, freza anilor 50, cămașă albă, cravată neagră, asortată la costum și la pantaloni.Privirea îi este acoperită de niște ochelari de soare.Vestimentația lasă vederii un corp bine structurat, cu mâini mari, puternice, cadența pașilor și și spatele drept un corp nediformat de statul pe scaun, sau de vreo altă boală.Ar părea chiar ciudat, mergând singur, cu o direcție precisă, și un trup lucrat, nu are nici o șansă de a deveni un omd e afaceri în viitor cu această atitudine.

Un singul aspect îl salvează:celebrul hands free, la care vorbește de zor.

Bravo George, foarte bine, ține minte, folosește camere de filmat în noua locație, pentru a nu avea probleme cu furturile, violență inutilă…ce? Nu s-a rezolvat încă problema dușurilor? Și doamnele unde să se ducă, la ele acasă, și apoi se întorc la muncă? Merg toaletele…trebuie să mă ajuți George, rezolvă problema cu dușurile azi, fetele au nevoie să se spele după două trei ore, slujba le este murdară. Da bine George, mulțumesc, transmite-i salutări soției și…

Conversația este întreruptă de înjurăturile și muzica asurzitoare, techno electro care vin de la un BMW X5 care stă la semafor exact lângă tânărul om de afaceri.

Bărbatul în costum închide comunicația, se uită batjocoritor la mașină, și se întoarce să traverseze pe culoarea verde pentru pietoni.

Dar drumul nu îi va fi lung, pentru că este trântit jos la pământ, iar lângă chipul său simte răsuflarea caldă, profund umană a unei femei.

Priveliștea îl face să se îmbujoreze pentru o clipă. Doi ochi negri, se zbat în precum întunericul în jurul unei stele, încadrați de două sprâncene arcuite, dinți albi, regulați se deschid în urma unui zâmbet încurcat, iar părul brunet se revarsă acum peste mâna lui stângă.

Culoarea din obraji i se intensifică atunci când observă că este înlănțuit exact în jurul persoanei lovite,o mână sub spatele ei, cealată mână prinsă de mijloc, iar ea are ambele mâini în jurul gâtului său. Mulțumi scurt destinului că limpactul nu s-a întâmplat pe trecerea de pietoni, stupoarea deja l-a paralizat.

-Scuză-mă, mă grăbeam spre serviciu, deja întârziasem spre serviciu, abia mai prindeam culoarea verde, am alergat, și…, mă tem că v-am dat puțin pe spate…din păcate nu cu farmecul meu, se opri fata, uitându-se stânjenită în asfalt.

– Nu este nici o problemă, și eu mă uitam după altă mașină, aș fi putut să vă evit

– Totuși este vina mea, întotdeauna insist”Kathy, fii punctuală, dacă întârzii 5 minute …”cine știe ce se poate întâmpla

– Desigur…doar că în unele zile să o iei mai lent, câteodată lucrurile se aranjează de la sine, o să vezi….

– Da, ai dreptate, și nu am întârziat niciodată la serviciu din prima mea zi,…nu cred că o să strice nimănui, oricum traficul este îngrozitor în…

– Nu ați dori să vă ridic?

– Oh Doamne…da, scuze, multumesc, scuze din nou.

– Nu e nici o problemă, credeți-mă, ziua a fost monotonă, dumneavoastră ați mai adus puțină culoare.

– Nu îmi spune dumneavoastră, sunt Kathy, Kathy Bertolz.

Bărbatul își dă ochelarii jos într-un efort de a aprecia înfățișarea femeii care intrase atât de brusc în viața sa. Era îmbrăcată într-o rochie tip business care venea puțin peste genunchi, un scurt taior, ce contura un bust mărit, părul cârlionțat aranjat cu stil, și machiajul arată experiență îndelungată. Mirosul ei este divin, nu este până la urmă mirosul asfaltului.

-Domnișoară Kathy, ați comis o imprudență de neiertat, trebuia să mă întrebați pe mine prima oară care îmi este numele, ocupația, și apoi poate ați fi binevoit să le împărtășiți și pe ale dumneavoastră.

– Ai ghicit că sunt domnișoară? Să înțeleg că ai și puteri telepatice în afară de curtoazie? Un zâmbet irezistibil îi umple chipul.

– Nu, spune scurt bărbatul. Mă cheamă Albert Stiuhlberg, și sunt manager pe fonduri de risc la compania…

Sunetul unui claxon răsună din spatele lor.

– Minunat, eu sunt agent de asigurări. Firma mea se ocupă de acest domeniu de peste 50 de ani, nu știu dacă ați auzit vreodată de ea, JamesSafe?

– Nu, să fiu sincer nu, răspunde ușor încruntat bărbatul

– Nu suntem o firmă mare într-adevăr, în ciuda vechimii, răspunse Kathy, cu o voce suavă, melodioasă, Suntem o firmă serioasă, autentică, care își onorează mereu contractele în schimb, spuse în continuare apăsând cuvintele cheie.

– Interesant! Reacționă ezitant bărbatul

– Sunt sigur că cifrele recente ale firmei mele,  și reputația solidă pe care ne bazăm în rândul puținelor organizații care au apelat la serviciile noastre până acum, vor fi un punct de pornire pentru discuțiile în eventualitatea unui acord

– Chiar și la o cină, mâine seară, de la ora 20:00 pe strada Vincent în centrul vechi? Deveni mai îndrăzneț bărbatul

Kathy se opri pentru o clipă, aruncând o privire edificatoare asupra omului de afaceri de care se lovise destinul ei.

– Da vreau! Spuse moale, cu ochi blânzi, șoptinf aproape o rugăciune

– Bine, este stabilit atunci! Răsuflă ușurat Albert afișând pentru prima oară un zâmbet plin de căldură.

– Mă bucur! Răspunde Kathy zâmbind la rândul ei dulce, dar nu crezi că totuși ar trebui să ne strângem lucrurile împrăștiate pe jos?

Bărbatul se trezi la rândul său din reverie și își dă seama că atât geanta diplomat cât și geanta domnișoarei erau întinse pe jos și aproape toate obectele împrăștiate pe trotuar, iar pietonii din jur deja se uitau cu dușmănie la ei.

Urmă un lung șir de căutări intensificate, recunoaștere a proprietăților, și apoi schimbări rapide”acela este mobilul meu”, ”da scuză-mă ai dreptate, dar și trusa de makeup, a ajuns din greșeală în geanta ta, că la mine nu mai este”,”da uite-o aici, de altfel cred că și tabachera mea s-a rătăcit cumva la tine în geantă”,”da,da,off, nici măcar nu fumez, îți dai seama cât de aiurită sunt, portofelul, unde mi-o fi portofelul””ambele portofele au rămas dar s-au rostogolit până aproape de stradă,impact puternic domnișoară””Kathy, nu-mi uita numele, Kathy”

Toate obiectele sunt deja returnate titularilor de drept, care sunt mult mai preocupați să se privească reciproc.

– Trebuie să plec, sfârși momentul magic trunchiar Albert

– Da și eu.

Se reped unul pe lângă altul buimăciți,  aproape de a se mai ciocni încă o dată.

– Kathy!

– Da, Albert!

– M-ai fi dat pe spate și dacă nu m-aș fi ciocnit de tine.

Un râset larg străbătu fața lui Kathy, își întoarce privirea, și merge mai departe

 

Reclame
Categorii:povestiri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: